Posts

Showing posts from March, 2016

Pedoman Islam - Akan Datang Satu Zaman Sedekah Tidak Diterima

Image
#Tajaan #Ads

Assalammualaikum..

Hadis Abu Musa r.a.: Daripada Nabi s.a.w., bahawa baginda s.a.w. telah bersabda:
Umat manusia akan didatangi suatu zaman di mana seorang lelaki berjalan ke sana
sini membawa sedekah emas tetapi tidak ada seorang pun yang ingin menerimanya.

Jangan jadikan diri anda sebagai salah seorang yang menghadapi nasib
sedemikian kerana sukar untuk mencari penerima sedekah. Bersedekah lah
sekarang kerana fadhilat bersedekah amat besar sekali.

---------------------------
Keutamaan Bersedekah.
---------------------------

Sedekah memiliki keutamaan dan pahala yang besar di dunia dan akhirat.
Hanya orang yang diinginkan Allah dan diberi-Nya taufiqlah yang akan mendapatkan itu semua.
Keutamaan-keutamaan bersedekah adalah seperti berikut:

Pedoman Islam - Apa Yang Anda Baca Dalam Solat

Image
#Tajaan #Ads

Assalammualaikum

KEPENTINGAN MEMAHAMI BACAAN DALAM SOLAT

Erti bacaan solat perlu kita fahami baik secara keseluruhan ataupun secara per kata. Dengan memahami apa yang kita baca, solat pasti menjadi lebih khusyuk dan lebih bererti. Sebaliknya, jika kita tidak mengerti apa yang kita baca, maka hati dan fikiran akan lebih mudah terganggu dengan lintasan-lintasan perkara lain di dalam hati yang akhirnya mengganggu kekhusyukan solat.


Ini terjadi kerana hati dan fikiran kita tidak memiliki "kesibukan" untuk memahami apa yang dibaca. Solat yang tidak dilandasi dengan pemahaman erti merupakan salah satu ciri ketidaksempurnaan solat. Bahkan, Allah mengumpamakan hal ini seperti orang yang sedang mabuk.

"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu hampiri sembahyang (mengerjakannya) sedang kamu dalam keadaan mabuk, hingga kamu sedar dan mengetahui akan apa yang kamu katakan."  - Surah An-Nisa, Ayat 43

Pedoman Islam - Tidak Sah Solat, Jika Tidak Sebut 5 Bacaan Ini!

Image
Assalammualaikum

13 Rukun Solat Dan Pecahannya

Apabila melakukan solat, terdapat 13 perkara rukun yang mesti kita lakukan. Jika tertinggal salah satu rukun ini, maka solat kita tidak sah.

Berikut adalah 13 rukun tersebut dan juga kategori pecahannya...


Ebook Rahsia Solat : Panduan Solat Sempurna Dan Khusyuk

Dapatkan ebook dan video rakaman bengkel pemantapan solat untuk memantapkan lagi ibadah solat yang dikerjakan.

Ketahui 6 Kunci Khusyuk Solat, Adab-adab dalam Solat, Perkara-perkara Makruh yang banyak dilakukan di dalam solat, serta pelbagai lagi ilmu tentang solat.

Moga usaha kecil dalam menuntut ilmu ini sentiasa diredhai Allah.

RahsiaSolat.com


SyazwanJaudin
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini


Jom LIKE Facebook kami di FB BlogLeaderTalk

Pedoman Islam - Berdoalah Sebelum Mengucap Salam

Image
Assalammualaikum

Abu Hurairah menceritakan bahawa Rasulullah pernah berpesan melalui sabda Baginda yang bermaksud, “Apabila kamu tasyahud, maka mohonlah perlindungan Allah daripada empat perkara.

Bacalah Doa...

Doa ini hendaklah dibaca ketika duduk tahiyyat akhir, iaitu sejurus sebelum memberi salam. Selepas selesai membaca tahiyyat akhir sehingga "hamidun majid", sambunglah dengan membaca doa diatas.

Ebook Rahsia Solat : Panduan Solat Sempurna Dan Khusyuk

Dapatkan ebook dan video rakaman bengkel pemantapan solat untuk memantapkan lagi ibadah solat yang dikerjakan.

Ketahui 6 Kunci Khusyuk Solat, Adab-adab dalam Solat, Perkara-perkara Makruh yang banyak dilakukan di dalam solat, serta pelbagai lagi ilmu tentang solat.

Moga usaha kecil dalam menuntut ilmu ini sentiasa diredhai Allah.

RahsiaSolat.com

SyazwanJaudin
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini


Jom LIKE Facebook kami di FB BlogLeaderTalk

Kesihatan - Apakah Yang Anda Faham Tentang Maksud Diet?

Image
Assalammualaikum

Adakah anda tahu, apakah yang dimaksud dengan diet?

Untuk pengetahuan anda, diet sebenarnya membawa maksud sukatan makanan, bukan tak makan ye.

Diet ini sangat penting. Kalau kita tidak makan, badan tidak mempunyai tenaga yang cukup. Maka kita telah menyekat keupayaan diri untuk terus menikmati hidup yang lebih bermakna.



Saya teringat ketika zaman "jahiliyah" saya dulu. Saya diet tak makan nasi, tak minum jus, milo. Hanya air kosong sahaja. Makan pun yang bersup. Sayur-sayur dan buah. Ayam dan daging pun tak boleh makan banyak, konon kata orang, menggemukkan.

Fadhilat Bersedekah, Wasiat Nabi s.a.w. Kepada Saidina Ali.

Image
Assalammualaikum....

Nabi pernah berpesan kepada Saidina Ali..

“Wahai Ali... ketika selesai Allah menjadikan syurga,
maka syurga lantas bertanya: Wahai Tuhan,untuk apakah engkau jadikan aku?

Jawab Allah: "Untuk orang yang murah hati dan berbakti...

Maka jawab syurga : "Ya, aku redha."

Dan kemudian berkatalah neraka: "Wahai Tuhan, untuk apakah pula Engkau jadikan aku?"

Tajaan : Buku Panduan Instagram Kababoom

Image
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Semalam dan beberapa hari lepas saya ada beri panduan percuma Panduan Bisnes Instagram Kababoom sehingga 11.59 malam tadi.

Maaf, saya tidak berikan lagi ebook itu secara percuma lagi. Server kami jadi berat plak bila ramai download.

Tajaan : Buku Panduan Instagram Kababoom

Image
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Beberapa hari lepas saya ada post pasal Panduan Bisnes Instagram.

Sememangnya, pada post lepas saya bagi percuma sahaja panduan tu.



Tetapi, dalam beberapa hari ini juga ada yang PM saya untuk minta link download itu lagi.
Kerana link asal saya telah tutup untuk dimuatturun.

Diatas perbincangan dengan rakan kongsi, kami setuju untuk beri beberapa hari lagi untuk dimuatturun

Tapi sehingga jam 11.59 malam ini sahaja tau.

Anda boleh terus ke website download kami di Download Percuma Sudah Tamat


Tetapi anda masih boleh membelinya disini --- > www.igkaboom.com

SyazwanJaudin
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini


Jom LIKE Facebook kami di FB BlogLeaderTalk

Download : Percuma Ebook Instagram Kababoom

Image
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Ramai tak antara anda yang promosi produk atau servis di Instagram?

Amacam sales ok tak melalui medium tu?

Hari ini saya nak beri Ebook Preview "Panduan Bines Instagram" secara PERCUMA!!

Ye! Saya bagi percuma...

Kalau nak boleh terus ke website download kami di End.....

Tetapi anda masih boleh membelinya disini --- > www.igkaboom.com


SyazwanJaudin
Apabila Orang Lama Kembali Semula Di Sini

Tips : Membuat Kajian Pasaran Online

Image
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Kepada usahawan & sahabat-sahabat sekalian,

Sekarang tahun 2016.

Jika anda seseorang yang berniaga secara online, anda kena pandai kaji trend terkini kegemaran rakyat Malaysia.


Anda perlu tahu beberapa perkara seperti :

Tahun 2016 : Adalah Tahun Mencabar

Image
Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Kepada usahawan & sahabat-sahabat sekalian,

Dikatakan Tahun 2016 ini adalah tahun yang mencabar bagi para peniaga. Cabaran yang besar ini juga bukan sekadar membeban syarikat kecil tetapi juga melibatkan syarikat gergasi.

Hal ini boleh disaksikan oleh Penutupan Kilang Samsung Di Seremban, Negeri Sembilan baru-baru ini.


Untuk maju dalam bidang yang diceburi, kita mesti mempunyai sesuatu idea yang dianggap ‘gila’.